Kilden RWL kiskés (utolsó módosítás: 2011.11.25.)
Busse Assault Shaker replika

ponggi, gox, Pongrácz, Pongracz, Késportál, Kesportal

Műszaki adatok:

  • Penge hossza: 75 mm (legális méretű - EDC)
  • Penge vastagsága: 5 mm
  • Penge anyaga: RWL-34 porkohászati rozsdamentes acél
  • Kés hossza: 155 mm
  • Súlya: 91 g tok nélkül

Tapasztalataim:

Ez a kés még a nyakkéses időszakomban volt, amikor elkezdtem az hétköznapi övtokos fix viselésén spekulálni. Visszagondolva igen extrém ötletem volt, de kipróbáltam... Ez a kés ezekbe a koncepciókba akkor nem fért bele. Most már simán visszavásárolnám, de már tudj isten azóta hová került. Visszagondolva ez Kilden egyik nagyon jól sikerült kése.

ponggi, gox, Pongrácz, Pongracz, Késportál, Kesportal

A markolat még így csupaszon is igen kényelmesen fogható. Mai fejjel tennék rá egy paracord fonatot. A kés maga, annak ellenére, hogy egy 5 mm vastag acélból készült, kellemesen könnyű. Én készítettem hozzá egy bőrtokot. Igen jól sikerült, de ennek ellenére az ehhez való tok, az bizony kydex. Övön vízszintesen hordva, télen meg nyakkésnek.

ponggi, gox, Pongrácz, Pongracz, Késportál, Kesportal

Farigcsáltam Izula replikával azóta, de ezzel a Kilden vassal tényleg lehetett faragni. Az RWL-34 porkohászati acéllal késen itt találkoztam először. Sokkal könnyebben élezhető, mint az Elmax, és olyan élesre húzható, mint az általam igencsak kedvelt S30V porkohászati acél. Élezni mondjuk gyémántporos élezőn, és kerámián érdemes. Az él formája hasonlít az általam igen kedvelt Spyderco Paramilitary pengeformára.

ponggi, gox, Pongrácz, Pongracz, Késportál, Kesportal

Markolaton elöl és hátul található zsinórfurat, bár ezen a késen ennek nem sok értelmét látom, azaz talán a paracord fonat indítási és végpontjául tökéletes. Mivel a kés háromujjas fogású, a paracordot célszerű hosszabbra engedni, és egy csomóval zárni, ami a kisujjnak is támasztékot ad. A markolat sötétítve lett, ami nagyon elegánssá teszi. Az egész késben az egyszerűsége, és emellett a kényelmesen használható praktikussága a zseniális.

ponggi, gox, Pongrácz, Pongracz, Késportál, Kesportal

Budapest, 2011.06.10.

Készült fényképek:

A képekre kattintva, külön ablakban megtekinthető nagyobb felbontásban...

Kilden, RWL-34 Kilden, RWL-34 Kilden, RWL-34 Kilden, RWL-34 Kilden, RWL-34 Kilden, RWL-34 Kilden, RWL-34 Kilden, RWL-34 Kilden, RWL-34 Kilden, RWL-34 Kilden, RWL-34 Kilden, RWL-34 Kilden, RWL-34 Kilden, RWL-34 Kilden, RWL-34 Kilden, RWL-34 Kilden, RWL-34 Kilden, RWL-34 Kilden, RWL-34 Kilden, RWL-34 Kilden, RWL-34 Kilden, RWL-34 Kilden, RWL-34 Kilden, RWL-34